onsdag 12. september 2012

Nettvett

I IKT-forelesninga i dag var temaet nettvett.  Hans Olav minna uss om at sjølv ein godt vaksen lærer som kjenner seg usikker på IKT, kan bidra med sunn skepsis. Meidekvardagen har vorte ein del meir komplisert, så den gode gamle nettvettplakaten frå 90-talet treng suplement, heldigvis fins det ein god del ressursar....
 
Så mange ressursar fins det at nettet i blant kan vere noko overveldande. Her finn ein jo hummer og kanari (eller både humbug og kaviar;) Så kollokviegruppa fordelte linkane seg i mellom og tok eit kritisk blikk på nytta for ungdomsskuleelvar.
Nina fann ut at avstemmninga på ung.no kunne vere eit godt utgangspunkt for diskusjon i elevgruppa. Eg foreslo å lage ei intern avstemming på LMS (t. d. Itslearning) for å ta tempen på elevane.iktforelever.no er ei omfattande side med mange kurs i ulike aspekt ved IKT. Sida har taleinstruksjon og er sjølvinstureande, men passar kanskje betre for barnetrinnet.

Du bestemmer har mange gode kortfilmar som belyser problematikk rundt nettvett og digital mobbing. her kan du også bestille gratis brosjyrer.


 
 http://www.nettvett.no/ har mykje informasjon, m.a. ei ordliste, tips til sikker surfing med mobil og ein Quiz som burde by på ein liten utfordring for både ung og gamal.

Gode gamle NRK byr også på eit moraliserande klypp om konsekvensane av å "slenge med tastaturet".


Moava er ei stooor lenkesamling som viser til hundrevis av nye sider ein kan sjekke ut. Skriv gjerne ein kommentar dersom du anbefalar ei side!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar